קציצות עדשים וקינואה טעימות אשששש שהופכות לדאל קרנבל
קציצות עדשים וקינואה טעימות אשששש שהופכות לדאל קרנבל ????
הכל התחיל מהקציצות השוות שדמיינתי כמה ימים קודם ואז יחד עם איתן במטבח הפכנו אותן למציאות, היו מושלמות כך בדיוק ועם סלט שווה בצד עם טחינה - עונג!!!
יצאה כמות ענקית שחלקה הועברה להקפאה וכשניסינו להכין אותן כקציצות ברוטב עגבניות הן התפרקו לחלוטין והפכו לסוג של דאל חלומי שכדי למכור לילדים היה צריך לחשוב על שם לפאדיחה וכך נולד דאל קרנבל ???? מדהים כמה שם יכול להשפיע על כל חווית האכילה, הילדים התמוגגו ועל כך נשאר לומר שהכל מתחרבש לטובה ????????❤️
אני אוהבת מתכונים שיכולים להפוך לסוג נוסף של ארוחה מנצחת ובמיוחד שזו ארוחה מקדמת בריאות, ירידה במשקל וחגיגה של טעמים!!!
רכיבים:
כוס עדשים כתומות
1 כוס קינואה
משרים את העדשים והקינואה ל 6 שעות/לילה.
1 בטטה
1 גזר
2 בצלים
גבעול סלרי
חופן פטרוזיליה.
3 כפות גדושות קמח חומוס (מוסיפים כשהכל מוכן)
תיבול: 2 כפיות מלח הימלאיה, חצי כפות כמון, כפית תבלין גריל עוף, חצי כפית פפריקה, פלפל שחור.
המלח רק בסוף.
אופן הכנה:
נתחיל עם טיגון הבצל יחד עם קוביות קטנות של בטטה וגזר, נוסיף את הסלרי כולל הגבעול ולסיום את הקינואה והעדשים יחד עם 5 כוסות מים רותחים.
נתבל עם חצי כפית כמון, כפית תבלין גריל עוף, חצי כפית פפריקה, רבע כפית פלפל שחור.
את המלח נוסיף בסיום הבישול!
נשאיר לבישול על להבה נמוכה לכ 18 דקות עד שכמעט לא יישארו נוזלים.
נכבה את האש, נוסיף 2 כפיות מלח הימלאיה ו 3 כפות גדושות קמח חומוס ונאפשר לתערובת להתקרר כדי שנוכל ליצור קציצות.
את הקציצות נניח על גבי נייר אפייה משומן ונרסס שמן זית מעל (תרסיס שמן למילוי בייתי ולא התרסיסים המוכנים מהסופר) נכניס לתנור על 180 מעלות ל 20-25 דקות עד שמזהיבות, אחרי שהזהיבו נהפוך ונחזיר ל 5 דקות נוספות ונתענג!
כיצד נתייחס?
כפחמימה/חלבון - נחלק את הערך הכולל של הקציצות במספר הקציצות שיצאו לנו.
כל המתכון מכיל כ 1620 קלוריות.
לי יצאו 82 קציצות, 4 כמנת פחמימה/חלבון = עד 16 יחידות לארוחת צוהריים בתפריט 12/13 ובתפריטי 15/16/18 עד 20!!!!
לדאל קרנבל נכין רוטב עגבניות ונוסיף את הקציצות שיתפרקו לדאל חלומי, נספור לפני את כמות הקציצות שנוסיף לרוטב כדי לדעת לכמה מנות לחלק ????
